מנהלי פרויקטים

מנהלי פרויקטים

קיימות הרבה משרות במשק שאנחנו חושקים לעבוד בהן, מנהל פרוייקטים מהווה את אחת מהמשרות הללו. כולנו רוצים לעבוד בתור מנהלים, עם משכורת טובה, מזכירה, עובדים שכפופים למרותנו וכמובן היוקרה שמהווה חלק מאוד חשוב בתפקיד. יחד עם זאת אנחנו לרוב שוכחים כי מנהלי פרוייקטים הם אנשים עם אחריות רבה, ויתרה מכך- נדרשת מהם מידה רבה של ארגון, יכולות מולטיטסקינג, כישורי ניהול ויכולת לעבוד מול לקוחות.

מנהלי פרויקטים
מנהלי פרויקטים

מנהלי פרויקטים – מקצוע עם אתגר
תפקידם של מנהלי פרויקטים הוא לא פשוט בכלל וזאת משום שהם מתנהלים בשני כובעים. בעוד שבעלי מקצוע אחרים במשרות הייטק, בין אם מדובר על מהנדס, איש מכירות ואפילו איש פיננסים מבצעים תפקיד בכובע אחד, מנהלי פרוייקטים צריכים להתמודד בשתי חזיתות. החזית הראשונה בה מתנהלים מנהלי פרוייקטים הם בתפקיד הניהול. מנהלי פרוייקטים מנהלים אנשים שאמורים לבצע את תפקידם, כאשר המנהל הוא בעצם האמא והאבא של הפרוייקט וכך גם של העובדים. הכובע השני של מנהלי פרוייקטים הוא ההתנהלות מול הלקוחות, וכידוע עבודה מול לקוחות יכולה להיות עבודה מאוד לא פשוטה. שני הכובעים הללו מצריכים ממנהלי הפרוייקט כישורים רבים, שכן במקביל לכשורי הארגון והניהול הנדרשים ממנהלי הפרוייקט, הוא צריך להיות גם אדם שירותי, נעים וחביב על הלקוחות. מאחר ולקוחות הם אנשים עם דרישות, ובצדק- הם משלמים את הכסף, מנהל הפרוייקטים צריך להיות רגוע וסבלני, הוא צריך לספק פתרונות ולתת את הטיפול היסודי והטוב ביותר ללקוחות שלו. תפקידם של מנהלי פרוייקטים הוא תפקיד לא פשוט משום שבבסיסו מדובר על תפקיד שיש בו המון התמודדויות מול אנשים. אנשי מקצוע שמבצעים פיתוח או בקרה מתמודדים עם מורכבויות לוגיות כשהאובייקט איתו הם מתמודדים הוא סטטי. מנהלי פרוייקטים מתמודדים עם אנשים.

מנהלי פרויקטים – דרישות
דרישות הידע והמקצועיות של מנהלי פרוייקטים משתנים בין ארגון לארגון, כך שבעוד שישנם ארגונים אשר דורשים ממנהלי הפרוייקטים שלהם להיות בעלי תארים בתחומים של לימודי מהנדסים, לימודי משפטים, לימודי מנהל עסקים ועוד ישנם ארגונים אחרים אשר מסתפקים בהכשרה רופפת יותר, יחד עם זאת, ישנן דרישות שחוזרות על עצמן בין הארגונים השונים. יכולת ניהול היא אמנם ניתנת ללימוד, אך ישומה יכול לבוא לידי ביטוי רק בשטח ולימוד עיוני של עקרונות הניהול אינו מספיק, זאת הסיבה שבגללה בדרך כלל תהיה דרישה לנסיון של כמה שנים במודעות הדרושים השונות. מרבית מנהלי הפרויקטים נדרשים לידע וניסיון רב תחומי מאוד מגוון, לכן יינתן יתרון לכל אלו שלמדו תארים משולבים כמו: לימודי משפטים וכלכלה, לימודי תקשורת ושיווק, לימודי מדעי המחשב וביולוגיה או לימודי פסיכולוגיה וסוציולוגיה. קיימים עוד שלל תחומים ושילובים שיעניקו למתמודדים את היתרון בהפיכתם למנהלי פרויקטים בשלל ארגונים במשק. במקרים שונים ידרשו ממנהלי פרויקטים גם ניסיון במינימום היקף של פרוייקטים, במיוחד כאשר מדובר על ארגונים אשר מבצעים פרוייקטים רחבי היקף.